رژیم غذایی دارای پتاسیم بالا و سدیم کم چه اثراتی بر سلامت قلب دارد؟
در طول تاریخ زندگی انسان، رژیم غذایی در مقایسه با حال، دارای پتاسیم بالا و سدیم پایین بوده است. در جمعیتهایی که هنوز صنعتی بودن را تجربه نکردهاند مانند قبایلی که در آمازون زندگی میکنند طبق مطالعات انجام شده دریافت سدیم روزانه حدودا ۱۰-۲۰ mmol بوده در حالی که میزان پتاسیم دریافتی در حدود ۲۰۰ mmol در روز میباشد. که ناشی از مصرف مقادیر زیاد غذاهای طبیعی و میوه و سبزیجات و عدم دریافت غذاهای پردازش شده میباشد . طبق مطالعات انجام شده افرادی با این نوع رژیم غذایی با افزایش سن دچار بیماریهای قلبی عروقی و افزایش فشار خون نمیگردند .
در بیشتر کشورهای پیشرفته ، میزان دریافت روزانه سدیم ۱۴۰ – ۱۸۰ mmol بوده در حالی که میزان دریافت پتاسیم ۳۰ – ۷۰ mmol میباشد .
به نظر میرسد رژیم غذایی مملو از پتاسیم در برابر مضرات ناشی از مصرف سدیم نقش حفاظتی داشته و خطر فشار خون، بیماری عروق کروند، سکته و بیماریهای کلیوی را کاهش میدهد. توصیه میگردد که برای اجتناب از موارد فوق بهطور روزانه مصرف نمک به ۳/۸ گرم کاهش یافته و همزمان میزان دریافت پتاسیم به ( ۴/۷گرم) برای بالغین سالم افزایش پیدا کند .
از ترکیبات و غذاهایی که دارای میزان پتاسیم بالایی میباشند شامل:
- سیبزمینی
- رب گوجهفرنگی
- حبوبات
- ماست
- صدف
- آب هویج
- ماهی
- دانه سویا
- موز
- شیر
- آب پرتقال
- آلو
- این مطالب را نیز بخوانید: